Elkészítés: A süllőt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk.
Elkészítjük a mandulamártást: a felolvasztott vajon megpirítjuk kicsit a mandulát, vigyázva, nehogy leégjen, hozzáadjuk a lisztet. Pirítjuk, majd lassú kevergetés közben felöntjük a tejjel, forraljuk, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és újra forraljuk, majd levesszük a lángról.
A süllőt előmelegített sütőben a felolvasztott vajon többszöri locsolgatás mellett kisütjük.
A kenyérkockákat teflon edényben szárazon megpirítjuk.
Tálra halmozzuk a kenyérkockákat, majd ráhelyezzük a süllőt, a mandulamártást külön tálban szervírozzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre