Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Süllő egészben sütve

45 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhakész süllőt sózzuk, kívül-belül meglocsoljuk citromlével, és legalább egy órát hűtőben pihentetjük.
  2. Ezután a szájába egy cikk burgonyát teszünk, vagy fogvájóval rögzítjük a szélesre nyitott száját. A hal két végét hátrafelé hajlítva kifli alakúra formáljuk, hurkapálcikával, vagy konyhai zsineggel megkötve rögzítjük.
  3. A halat szárazra töröljük, és meghempergetjük a liszt-paprika-bors keverékében.
  4. Akkora serpenyőben vagy peremes tepsiben, melyben a hal elfér, közepesen forró olajban, oldalanként 5-8 percig sütjük.  Óvatosan kiemeljük, szalvétára fektetve lecsepegtetjük. 
  5. Főtt, petrezselyemmel megszórt burgonyával és tartármártással tálaljuk. Díszítésként szájába gerezd vagy szelet citromot teszünk, szeme helyére pedig meggyet.

15+1 KIHAGYHATATLAN HALAS FOGÁS >>>

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss