Előkészítés: A római tálat 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A halat
megmossuk.
Elkészítés: A római tálba fektetjük a halat, rászórjuk a hagymakarikákat, a gombát, a zöldfűszereket, és ráterítjük a szalonnaszeleteket. A borba belenyomjuk a fokhagymát, sóval, borssal fűszerezzük, és a halra öntjük. Megcsepegtetjük citromlével. A római tálat lezárjuk, betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) bekapcsoljuk, és a halat kb. 45 percig sütjük. A brokkolit hagyjuk kiengedni, vagy rózsáira szedjük, és alaposan megmossuk. A sütési idő letelte előtt 25 perccel beleszórjuk a római tálba. Befejezzük a sütést. Párolt rizst vagy fehér pirítós kenyeret kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre