Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stromboli: így készíts fél óra alatt felülmúlhatatlan töltött pizzát

A stromboli az amerikai olaszok és az amerikaiak kedvelt pizzája, amely nem más, mint egy tartalmas olasz szendvics és egy calzone pizza szerelemgyereke. Mutatunk egy mennyei csirkés változatot, ami gyorsan és egyszerűen elkészül. Íme a munka lépésről lépésre.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

CSIRKÉS FONOTT PIZZA, AZAZ STROMBOLI 
A HOZZÁVALÓK:

1 csomag hűtött pizzatészta
30 dkg csirkemell filé
5 dkg parmezán sajt
10 dkg szeletelt mozzarella
1,5 dl marinara szósz
friss bazsalikom
olíva olaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

serpenyő
keverőtál
tepsi / hőálló tál
sütő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN! 
A RECEPT >>> 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és megpirítjuk benne a csirkemellet. Ha kész, csíkokra vágjuk.

2. Egy kisebb keverőtálban összekeverjük a csirkecsíkokat, a parmezán sajt kétharmadát és a marinara szósz felét.

3. Ellipszis alakban kinyújtjuk a pizzatésztát, majd elhelyezzük úgy, hogy a tészta hosszabbik oldala legyen hozzánk közelebb. A tészta közepére halmozzuk a csirkés keveréket, majd befedjük a csirkét a felszeletelt mozzarellával és a bazsalikom levelekkel. Egy kés vagy egy pizzavágó segítségével a pizzatészta két oldalát – a tölteléktől indulva – sréhenbevagdossuk, kb. fél centis távolságban, majd a két végétráhajtjuk a töltelékre,és egymást keresztezve a csíkokat is. Megkenjük olívaolajjal a tetejét, majd megszórjuk a megmaradt parmezánnal.

4. Tepsire helyezzük, és 8-10 percre a 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha szép aranybarnára sült,kivesszük, és egy vágódeszkán pihenni hagyjuk, kb. 10 percig.Marinara szósszal tálaljuk, bazsalikomlevéllel díszítjük. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss