Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stroganoff (Sztroganov) marhatokány

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 6 személyre:
  • 1 kg marhahátszínfilé
  • A páchoz:
  • 1 dl (olíva) olaj
  • 3-4 teáskanál durvára őrölt színes bors
  • 4-5 evőkanál dijoni mustár
  • Valamint:
  • 3 vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg csemege savanyú uborka
  • 4 dl tejszín
  • 4 cl vodka
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A húst kisujjnyi csíkokra daraboltam, a páccal összekeverve 1 éjszakát (jobb, ha 2-4 napig is pácolódik) a hűtőben pihentettem.

Széles serpenyőben az aprított vöröshagymát kb. 2 evőkanál olajon megfonnyasztottam, a húst magas hőfokon fehéredésig sütöttem úgy, hogy nem kevergettem sűrűn, kb. 1-1 perc sütési időt hagytam, hogy a hús pörkölődjön, így nem engedi ki túl hamar a levét. Végül a paradicsompürét is belepirítottam. Sóztam, saját levében, lefedve takarékon puhulásig pároltam.

Hozzáadtam az aprított gombát, sóztam, borsoztam, kb. 10 percig fedetlen lassan pároltam, végül a csíkokra aprított uborkával, a tejszínnel és a vodkával pár perc alatt lassan összeforraltam. Szükség szerint utána fűszereztem, petrezselyemmel bőven megszórtam, rövid pihentetés után párolt rizzsel és brokkolival tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss