Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stroganoff sertéstokány

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller
  • Mustár

Elkészítés

  1. Az újhagymát és a gombát megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, megpucoljuk és apróra vágjuk. A csemege uborkát szintén felkarikázzuk. A húst és a főtt sonkát csíkokra vágjuk.
  2. A húst sóval, borssal, majorannával megszórjuk. Forró olajban megsütjük.
  3. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk az újhagymát, a gombát és a sonkát, majd az egészet megszórjuk liszttel, jól átkeverjük, majd felöntjük zöldséglevessel.
  4. Ezután fedő alatt tovább főzzük, legalább 15 percig, hogy a hús megpuhuljon. Ha túl sűrűnek látjuk, önthetünk még hozzá 1 dl meleg vizet.
  5. Hozzákeverjük a tejfölt, majd a jöhet a csemege uborka is, végül pedig a mustár, majd addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz a mártás. 

 

Megjegyzés

A képen a tokány szarvacskatésztával látható, de készíthetjük rizzsel vagy rösztivel is. - Nine

Ezek is érdekelhetnek

Friss