Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stroganoff sertéscsíkok krokettel

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst hártyáitól megtisztítjuk, leöblítjük és szárazra töröljük. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát szeletekre, a hagymát finomra, az uborkát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A szalonnát is felkockázzuk, majd a hagymával együtt üvegesre pároljuk az olajon, és a vajat is hozzáadjuk. A húst megszórjuk a liszttel, a hagymára dobjuk, és kevergetve néhány percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, a babérlevelet, a paradicsompürét és a gyöngyhagymát, valamint a bort is. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Ezután fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk az ecetes uborkát is. A tejszínt és a tejfölt kikeverjük a mustárral és a citromlével, majd a húshoz öntjük. Egyet forralunk rajta, majd az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Krokett, párolt rizs vagy akár metélt tészta is kiváló körete lehet.

Megjegyzés

Az étel eredetileg bélszínből készül, de bátran készíthetjük - mint most én is - sertéshúsból, illetve csirkemellből is. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss