A stroganoff sertéscsíkok elkészítéséhez a sertéshúst a hártyáitól megtisztítjuk, leöblítjük és szárazra töröljük. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát szeletekre, a hagymát finomra, az uborkát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát is felkockázzuk, majd a hagymával együtt üvegesre pároljuk az olajon, és a vajat is hozzáadjuk. A húst megszórjuk a liszttel, a hagymára dobjuk, és kevergetve néhány percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, a babérlevelet, a paradicsompürét és a gyöngyhagymát, valamint a bort is. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Ezután fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.
Hozzáadjuk az ecetes uborkát is. A tejszínt és a tejfölt kikeverjük a mustárral és a citromlével, majd a húshoz öntjük. Egyet forralunk rajta, majd az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Krokett, párolt rizs vagy akár metélt tészta is kiváló körete lehet.