Elkészítés: A húst vékonyan felcsíkozzuk, majd kissé belisztezzük. Kevés forró olajba tesszük, és addig sütjük, amíg kérget kap a hús. Megsózzuk, borsozzuk, lassú tűzön főzzük kevés vizet öntve alá, amíg a hús megpuhul, kb. 35-40 perc (a marhahúsnak több idő kell).
A mártáshoz a felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockákra vágott csemege uborkát és paradicsomot, egy picit pároljuk, majd ízesítjük 2 kanál mustárral, átkeverjük, felöntjük tejszínnel, átforraljuk, majd ráöntjük a húsra, amit szintén átforralunk. Ha kell még, utánízesítünk, majd tálaljuk főtt rizzsel vagy hasábburgonyával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre