Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Thai kaja Budapesten, egy londoni séftől: folytatódik a Globalista Konyha street food fesztiválja!

Jövő héten folytatódik a Globalista Konyha street food fesztivál, a zseniális tetovált szakács Ben Spalding után, a májusban már óriási sikerrel bemutatkozó Sebastian Holmes visszatér Budapestre, kiváló thai street food ételekkel!

A Globalista Konyha három kiváló angol séfet lát vendégül a Kőleves Kertben street food fesztiválján, július 14. és augusztus 6. között.

Az első héten Ben Spalding káprázatos menüvel készült: tépett kacsa wrap, ami csütörtökön és pénteken is korán elfogyott, ragacsos marhapofa, BBQ paprika wrap a vegetáriánusoknak és saját fejlesztésű „holy fuck” majonézzel megbolondított sült csirke taco. Akkora volt az érdeklődés, hogy Bennek arra sem volt ideje, hogy kikukkantson a konyhából, pedig érdemes picit megismerni nem mindennapi munkásságát. 

A most 29 éves Ben Spalding  a világ legkiválóbb Michelin-csillagos éttermeiben tökéletesítette a mesterséget, dolgozott a 3 csillagos Per Se étteremben New Yorkban, a szintén 3 csillagos Restaurant Gordon Ramsay-ben, és az 1 csillagos Restaurant 28+ étteremben a svédországi Göteborgban.

Újabb kihívások után kutatva, tudását olyan világhírű éttermekben tökéletesítette tovább, mint Heston Blumenthal 3 Michelin csillagos The Fat Duck étterme, Raymond Blanc 2 csillagos Le Manoir aux Quat’ Saisons étterme, a 2 csillagos Capital Hotel London, a szintén 2 csillagos Bagatelle étterem Oslóban és a 2 csillagos E’Enclume. 2011-ben visszatért Londonba, ahol Simon Rogan, 2 Michelin csillagos séffel megnyitották a Roganic éttermet, mely rögtön nagy sikert aratott, és a megnyitása utáni első hat hónapban számos elismerő kritikát és díjat söpört be.

Megalapította StrippedBack névre keresztelt street food projektjét a Broadway Marketen, mellyel eljutott a los angelesi Coachella fesztiválra, Magyarországra, Finnországba, Hollandiába és Horvátországba is. A Shard, London legmagasabb épülete ad otthont az Aqua étteremnek, ahol tavaly őszig executive séfként tevékenykedett. Ben jelenleg első szakácskönyvén dolgozik StrippedBack Vol.1 címmel, és Puzzle Projects kreatív gasztronómiai tanácsadó cégére koncentrál.

Jövő héten folytatódik a Globalista Konyha street food fesztivál, a májusban már óriási sikerrel bemutatkozó Sebastian Holmes visszatér Budapestre, kiváló thai street food ételekkel. Sebastian Holmes London egyik legizgalmasabb street food szakácsa. Az idén már 5 helyszínen van jelen Farang London elnevezésű standjával. A farang szó jelentése: "fehér ember aki thait főz".

Globalista Konyha street food fesztivál – SEBASTIAN HOLMES
Kőleves Kert, július 28-30., 18 órától 24 óráig

A Menü

Grillezett marha, savanyított füstölt chili
Whiskys, édes szójaszószos csirkecomb
Sült padlizsánsaláta, lágytojás
Savanyú gyümölcssaláta, zöld Nham Jim
Köret:
Párolt thai jázmin rizs

Ezek is érdekelhetnek

Friss