hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stolwerck szelet

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel,hogy jól gyúrható tésztát kapjuk. 4 cipóra osztjuk. Mind a négyet egyenként kinyújtjuk. 20x34 cm-es tepsi hátoldalán, 180 fokon, 7 perc alatt megsütjük.
  2. A krémhez, a tejjel simára keverjük a pudingport, a lisztet. A cukrot karamellizáljuk, az a vízzel felöntjük, majd addig keverjük, amíg felolvad. Ezután hozzáöntjük a pudingot és besűrítjük.
  3. Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük, és betöltjük a kihűlt lapokat.
  4. 2 kocka csokoládét külön felolvasztuk egy pici étolajjal. A maradék 3 kocka ét csokoládét a fehérrel és az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és bevonjuk vele a süteményt. A sötét csokit vékony csíkokban felvisszük a világos csokira. Egy fogpiszkálóval széthuzigáljuk, majd hűvös helyen pihentetjük egy éjszakát. 

Megjegyzés

A hétvégi sütink. Bármely alkalomra ajánlom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek