Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stollwerck szelet

MME MME
3 5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
24 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek kakaó
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 ek liszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • A tetejére:
  • tortabevonó csokoládé
  • A locsoláshoz:
  • rum (vagy rumaroma)

Elkészítés

  1. A lisztet a szódabikarbónával elkeverjük, a margarinnal eldörzsöljük, beletesszük a porcukrot, a tojást és a kakaót, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Öt egyenlő részre vágjuk, és a darabokból gombócot formálunk. 
  2. A gombócokat vékonyra nyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlemezre vagy egy tepsi hátoldalára borítjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12perc alatt készre sütjük a lapokat. Mindegyiket meglocsoljuk rummal - így finomabb és puhább lesz.
  3. A krémhez a tejből, a tojások sárgájából, a lisztből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. 
  4. Egy másik tálban a margarint a cukorral kikeverjük,  majd hozzáadjuk a langyosra hűlt vaníliakrémhez,  és simára keverjük.
  5. A kihűlt tésztalapokat betöltjük a  krémmel. A tortabevonót elkészítjük a csomagoláson található utasítás szerint, és megkenjük vele a legfölső lapot.
  6. Egy pár órára hűvös helyre tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

10 DESSZERT, AMIT MOSOGATÁSSAL EGYÜTT 30 PERC ELKÉSZÍTENI>>> 

9 EGYSZERŰ BABAPISKÓTÁS RECEPT SÜTÉS NÉLKÜL>>> 

7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss