Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stollen – német karácsonyi sütemény

MME MME
> 90 perc
rafinált
költséges
20 adag
Hozzávalók
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg dióbél
  • 15 dkg törökmogyoró-bél
  • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

  1. Egy nagy tálbanhabosra keverjük a tojásokat a sóval és a kétféle cukorral.Hozzáadunk 12,5 dkg vajat, majd a túrót is. Ezután a masszába frogatjuk a durvára aprított magokat és aszalt gyümölcsöket.Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd kézzel összegyúrjuk az egészet.
  2. A tésztamasszát egy sütőpapírral bélelt vekniformába rakjuk. 175 fokra előmelegített sütő középső részében 55-60 percig sütjük. A maradék vajat megolvasztjuk, megkenjük vele a meleg süteményt, majd megszórjuk porcukorral – ezt megismételjük néhányszor, majd hagyjuk kihűlni a stollent. Végül legalább 2-3 napra alufóliába csomagoljuk.

 ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CUKORMÁZ: 8 ISTENI RECEPT + 5 PROFI TIPP 

5 MEGFIZETHETŐ ÖTLET LUXUS ÜNNEPI MENÜHÖZ! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss