Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stíriai metélt gránátalmasziruppal

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az áttört túróval, 1 tojással és a lisztel, kevés sóval és a szükséges mennyiségű tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra nyújtjuk, és kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük.

A vajat a 3 tojás sárgájával, cukorral, tejföllel jól elkeverjük, beletesszük a fél citrom reszelt héját, a mazsolát vagy más gyümölcsöt és a keményre vert tojáshabot. A tésztát óvatosan összevegyítjük a keverékkel, majd a zsiradékkal megkent és a morzsával meghintett formába öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük /kb. 45 perc/.

A gránátalmasziruphoz a gyümölcs magjait áttörjük, jól lecsöpögtetjük, és kellő mennyiségü cukorral sziruppá főzzük.

Tálaljuk porcukorral meghintve, a gránátalmasziruppal (vagy szörppel, sodóval).

Ezek is érdekelhetnek

Friss