Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sterc

MME MME
6 3/5
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A vizet és az olajat külön-külön felforraljuk.

2. A lisztet is melegítjük egy sima lábasban, de közben folyamatosan kavargatjuk, nehogy leégjen. Mikor elkezd barnulni és szagosodni, a forrásban lévő vízből óvatosan hozzáöntünk. Nem mindet, csak hogy felszedje a lisztet. Közben folyamatosan kavargatjuk, tördeljük, majd a forró olajjal leöntjük. Még egy kicsit pirítjuk, kevergetjük, és KÉSZ.

3. Kompóttal ajánlott fogyasztani.

Megjegyzés

A stercről köztudott, hogy régen a szegények étele volt. Szerintem finom, egyszerű, olcsó étel, én meggykompóttal fogyasztom. FIGYELEM! A hozzávalók adagolásával vigyázni kell! Ha túl sok vizet öntünk rá, kásás lesz, ha túl keveset, lisztes. Olajból se kell sok, csak hogy színt adjon, és pirítsa az ételt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss