Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stefánia vagdalt

90 perc
mester
költséges
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A Stefánia vagdalt elkészítéséhez a tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk.
  2. Apróra vágjuk a vöröshagymát, és a zúzott fokhagymával együtt a darált húshoz keverjük. Hozzáadjuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket, vagy kenyeret, a nyers tojást, a sót, a borsot, a pirospaprikát és jól összedolgozzuk.
  3. Egy nagyobb tálcát megszórunk morzsával, ráterítjük a húsmasszát, egyenletesen elterítjük, közepébe rakjuk a főtt tojásokat. A főtt tojások végeit levágjuk, így nem csúsznak el egymástól.
  4. A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodom. A zsírt tepsibe tesszük, felolvasztjuk, majd rátesszük a húst. A Stefánia vagdaltat lekenjük egy tojássárgával. 
  5. Közepes hőmérsékleten (160 fokon) kb. 40-45 percen át sütjük, időnként meglocsolgatva a zsírjával. Kihűlve szeleteljük, krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk. Természetesen melegen fogyasztva is nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss