Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stefánia vagdalt - lépésről lépésre!

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyeret héja nélkül (vagy a zsemlét) apró darabokra szaggatjuk, és kevés tejbe beáztatjuk, és 5 darab tojást keményre főzünk.
  2. Külön tálban összekeverjüka húst, az apróra vágott hagymát és a szétnyomott, apróra vágott fokhagymát.
  3. A másik tálban a beáztatott kenyeret, a maradék 3 darab nyers tojást, a sót, a borsot, a zsemlemorzsát, az őrölt pirospaprikát gyúrjukössze.
  4. Amikor mindkét tálban külön összegyúrtuka hozzávalókat, az egészet egyben is jól összedolgozzuk. Megkóstoljuka keveréket. Ha úgy érezzük, hogy kell még bele valamilyen fűszer, most pótolható.
  5. A keveréket két egyenlő részre osztjuk, majd az egyik részt sütőtálba, vagy tepsibe lapogatjuk. (Ovális alapot kell kapnunk.) Ráhelyezem az öt keményre főtt, meghámozott tojást úgy, hogy egymástérjék, a maradék húsos keveréket ellapogatjuka tetején, majd úgy dolgozzukössze, hogy egy mindkét végén elvékonyodó, lapított hengert kapjunk.
  6. Minden oldalát megszórjukmég kevés zsemlemorzsával, és olajos kézzel szép egyenletesre formázzukVigyázzunk, ne kandikáljon ki egyetlen tojás sem! Kevés olajat töltünkalá, majd végig fólia alatt sütjük,180 fokon, kb. egy órán át.


Megjegyzés

Kitűnő feltét főzelékekhez, krumplipürével, és hagymás tört krumplival is fogyasztható, de partiételként salátákkal is. Hidegtálak elengedhetetlen része. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss