A sütőt előmeleítjük 180 fokra. 3 tojást keményre főzünk, majd hideg vízben lehűtjük őket.
A darált húst egy nagy keverőtálban összedolgozzuk a felvert tojásokkal, az aprított és olajon megdinsztelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, zsemlemorzsával, valamint a fűszerekkel. Jól összegyúrjuk.
Ezután duplán lefektetünk magunk elé egy-egy darab alufóliát, és a szeletelt bacon szalonnát ráfektetjük úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. Közepére halmozzuk a fűszeres darált húst, majd a 3 kihűtött, meghámozott főtt tojást hosszában sorba rendezzük rajta. Nedves kézzel betemetjük a tojásokat a hússal, és egy rudat formázunk belőle, majd óvatosan felhajtjuk a baconszeleteket, és szorosan becsomagoljuk az egészet az alufóliába.
Egy sütőtálcára tesszük, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és 35-45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már az egész megkeményedett. Fél óra után kibonthatjuk a fóliát, hogy a bacon is szép pirosra pirulhasson. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, mielőtt felszeleteljük.
Friss reteksalátát készítünk mellé, ehhez a retket megmossuk, és mérettől függően elfelezzük, elnegyedeljük őket. Összeforgatjuk a bébispenóttal vagy madársalátával, kevés dióolajjal, fehérborecettel, ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, a tetejét megszórjuk száraz serpenyőben megpirított napraforgómaggal.