hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stefánia szelet baconbe tekerve, reteksalátával

MME MME
75 perc
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmeleítjük 180 fokra. 3 tojást keményre főzünk, majd hideg vízben lehűtjük őket.
  2. A darált húst egy nagy keverőtálban összedolgozzuk a felvert tojásokkal, az aprított és olajon megdinsztelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, zsemlemorzsával, valamint a fűszerekkel. Jól összegyúrjuk.
  3. Ezután duplán lefektetünk magunk elé egy-egy darab alufóliát, és a szeletelt bacon szalonnát ráfektetjük úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. Közepére halmozzuk a fűszeres darált húst, majd a 3 kihűtött, meghámozott főtt tojást hosszában sorba rendezzük rajta. Nedves kézzel betemetjük a tojásokat a hússal, és egy rudat formázunk belőle, majd óvatosan felhajtjuk a baconszeleteket, és szorosan becsomagoljuk az egészet az alufóliába.
  4. Egy sütőtálcára tesszük, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és 35-45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már az egész megkeményedett. Fél óra után kibonthatjuk a fóliát, hogy a bacon is szép pirosra pirulhasson. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, mielőtt felszeleteljük.
  5. Friss reteksalátát készítünk mellé, ehhez a retket megmossuk, és mérettől függően elfelezzük, elnegyedeljük őket. Összeforgatjuk a bébispenóttal vagy madársalátával, kevés dióolajjal, fehérborecettel, ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, a tetejét megszórjuk száraz serpenyőben megpirított napraforgómaggal. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

Hidegen is kiváló! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss