Elkészítés: A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát előzetesen zsiradékban megdinsztelem, langyosra hűtöm.
A húst az összes hozzávalóval, végül a felvert tojásokkal összegyúrom.
A húsmasszát kiolajozott sütőtálba helyezem, hosszú-keskeny formára igazítom. A közepén hosszában végig a tenyerem élével mélyedést képezek, a tojásokat (tetejükből kicsit levágok, hogy jobban illeszkedjenek) egymás mögé sorakoztatom, a húsmasszát két oldalról a tojások tetejére visszanyomkodom, elsimítom.
Tetejét zsemlemorzsával vékonyan megszórom, nagyon felhevített (enyhén füstölő) zsiradékkal egyenletesen leöntöm (a hús rostjai így összehúzódnak, kevésbé repedezik a sülésnél). Kevés vizet, vagy bort öntök alá, és fedetlenül 200 fokos sütőbe tolom.
Sülés közben saját zsírjával többször meglocsolom, és kb. 50-55 perc alatt piros-barnára sütöm. Az utolsó kb. 10 percben grillfokozatra kapcsolom a sütőt a teljes pirulásig.
Fóliával letakarom, kb. 20 percig pihentetem, mielőtt szeletelem.
Ez esetben párolt lilakáposztával és sült burgonyával kínáltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!