Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stefánia köpenyben

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A leveles vajastésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A darált húst mélyebb tálba tesszük. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és szintén a húshoz tesszük. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, a masszához adjuk, beleütjük a tojást, megszórjuk sóval, borssal, paprikával, csipet majorannával. A masszát jól összekeverjük. A tojások közül hármat keményre főzünk, hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk.
Elkészítés: A felengedett tésztát lisztezett deszkán kb. 20x30 cm-es fél cm vastag téglalapra nyújtjuk. A darált húsmassza felét a tészta közepére hosszúkásan felhalmozzuk, rárakjuk sorban a tojásokat és befedjük a húsmassza másik felével. Hosszúkás cipót formálunk belőle, és kétfeléről ráhajtjuk a tésztát, hogy jól befedje. A sütőt 220 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsit megkenjük vízzel, beletesszük a leveles tésztába burkolt vagdaltat. Megkenjük tojással és kb. 1 óra alatt, - közben 180 fokra mérsékelve a tüzet, - arany barnára sütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből kb. 20 percig pihentetjük, csak utána szeleteljük. Hidegen, melegen egyaránt finom.

Megjegyzés

1 adag: 2037kj/485kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek