Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Steak szendvics karamellizált hagymával és sajttal

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 2 nagy fej fehér hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 db 25 dkg-os steak szelet (keresztfartő)
  • egy csipet tengeri só
  • egy csipet fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 kisebb vekni kenyér
  • 1 ek magos dijoni mustár
  • 1 ek majonéz
  • 2 szelet Frico Maasdam sajt
  • 2 ek csemegeuborka
  • 2 marék rukkola

Elkészítés

  1. A karamellizált hagyma elkészítéséhez a hagymát félkarikákra vágjuk és hozzáadunk 1 csipet sót. Egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk az olívaolajon.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet, további 15 percig főzzük, hogy besűrűsödjön és elnyerje szép, barna színét. Közben időnként átkeverjük. Ha kész, félrehúzzuk.
  3. A steaket bedörzsöljük sóval, borssal és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A serpenyőt felforrósítjuk, a steakszeletet a közepére tesszük. 3 percig sütjük, ha enyhén, 5 percig, ha közepesen vagy 8-9 percig, ha teljesen átsült steaket szeretnénk. A serpenyőből kivéve egy vágódeszkára tesszük, és pár percig hagyjuk pihenni. 
  4. A kenyeret kettévágjuk. Az alsó felét bekenjük a mustárral és a majonézzel. Beletesszük a háromszög alakúra vágott Frico Maasdam sajtszeleteket. Rárakjuk a felkarikázott csemegeuborkát, majd a rukkolát is. 
  5. A steakszeleteket felcsíkozzuk, majd a csíkokat a steak kisült levével együtt a szendvicsbe tesszük, végül rárakjuk a karamellizált hagymát. Rátesszük a vekni tetejét, és finoman lenyomjuk. Kettévágjuk, és sült krumplival tálaljuk.

TOVÁBBI SZENDVICS RECEPTEKET ITT TALÁLSZ A FRICOTÓL! >>>  

Megjegyzés

Az édes hagyma és a steak klasszikus párosításának senki nem tud ellenállni. A Maasdam sajt, a majonéz, a mustár, a csemegeuborka és a rukkola még tovább gazdagítja a szendvics ízét és textúráját. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss