Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Steaket készíteni kenyérpirítóban? A profi szakács állítja: működik a dolog!

default user icon
MME
A 33 éves Craig Harker séf a napokban azzal sokkolta követőit közösségi oldalán, hogy egy tökéletes steaket készített kenyérpirítóban. Igen, jól olvasod, kenyérpirítóban, amit ráadásul a The George Pub és a Grill étterem vendégein élesben is tesztelt. Craig egyébként teljesen ledöbbent az eredmény láttán, ugyanis azt állítja a profi szakács, hogy ugyanolyan jó az íze, mintha hagyományos módon sütné.

A fiatal séf mindent úgy csinált, mint ahogyan az a nagy könyvben meg van írva, persze csak miután beszerzett egy olcsó, alsó kategóriás kenyérpirítót. A húst felszeletelte, a szokásos módon fűszerezte, majd a pirítóba dobta, és rövid idő alatt közepesre sütötte steakeket. Mielőtt bárki szkeptikus lenne a siker valódiságában, Craig fotókat is készített a folyamatról a tulajdonában lévő étterem Facebook oldalán

A pontos időzítést, vagy a kenyérpirító erősségének beállítását nem osztotta meg, ám többen is azt azt állítják, hogy négyszer pirítottak rá a steakre a legmagasabb fokozaton, aminek eredménye egy közepesen átsült hús lett. 

Azonban több szakértő is óva int ettől az elkészítési formából, hiszen nem veszélytelen. A kenyérpirító aljára lecsöpögő zsír könnyen meggyulladhat, ami akár balesetet, vagy komolyabb anyagi kárt is okozhat. A tapasztalt séf egyébként elmondta, hogy ő is az interneten találkozott ezzel a megoldással, ám addig nem hitt benne, míg ki nem próbálta. 

Ha úgy döntenétek, hogy ti is kipróbáljátok, legyetek nagyon elővigyázatosak, és persze ne a család kedvenc kenyérpirítójában teszteljétek ezt a rendhagyó steak sütési módszert. Arra is készüljetek fel, hogy az első néhány próbálkozás nem kizárt, hogy kudarcba fog fulladni. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss