Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Steak Diane

MME MME
30 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Allergének
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. Előkészítjük az alapanyagokat: a hátszínt felszeleteljük, és egy sodrófával kissé kinyújtjuk a szeleteket nagyjából 1 cm vastagra (Ne klopfoljuk!). A hagymát meghámozzuk és apróra kockázzuk, a fokhagymát fokhagymanyomó segítségével kipréseljük, a gombát nedves papírtörlővel megtisztogatjuk, a tönkök végét levágjuk, felszeleteljük, a petrezselymet apróra vágjuk.
  2. Egy serpenyőt közepesnél magasabb fokozaton szinte füstölésig hevítünk, ha felforrósodott, olívaolajat öntünk bele. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalát nagyjából 1-1 percig kérgesítjük. Ezután a szeleteket kivesszük a serpenyőből.
  3. A lángot kicsit mérsékeljük, és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, a salotta hagymát és a fokhagymát kevergetve dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, időnként kevergetve megpirítjuk.
  4. Amikor a gomba megpirult, hozzáadjuk a mustárt, elkeverjük, majd felöntjük a konyakkal, és meggyújtjuk az alkoholt, azaz flambírozunk. Ha az alkohol elpárolgott, hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük, végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
  5. Majdnem készre forraljuk a ragut. Mielőtt teljesen sűrű lenne, a hússzeleteket visszatesszük, és nagyjából 2-3 perc alatt összesűrítjük az egészet. Ezalatt a steak még nem sült át teljesen, finom puha marad.
  6. Az elkészült gombaragus steaket tálalhatjuk sült burgonyával és/vagy salátával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss