A tökbelet kockákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk egy fazékban, majd világosra pirítjuk rajta a salottát és a szétnyomkodott vagy apróra kockázott fokhagymát. Hozzáadjuk a sütőtököt, meghintjük a curryporral és meglocsoljuk a fehérborral. Felöntjük az alaplével és a 2 dl tejszínnel, majd egyet forralunk rajta. Közben ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Amint a sütőtök megpuhult, az egészet pürésítjük egy turmixgépben. Ezután szűrőn át a fazékba passzírozzuk, és még egyszer felforraljuk. Végül a tejföllel dúsítjuk.
A sárgarépát és a zellert vékonyra szeleteljük. A hosszában félbevágott póréhagymát kb. 5 cm-es darabokra osztjuk, ezeket pedig szálasra vágjuk. Az előkészített zöldségeket a felhevített olajban kisütjük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, majd megsózzuk.
A krémlevest adagonként mélytányérba merjük vagy a kivájt sütőtökhéjban tálaljuk, és rukkolával, petrezselyemmel, valamint a 2-3 ek tejszínnel és a tökmagolajjal díszítjük. A sült zöldséget külön tálkában kínáljuk hozzá.