Elkészítés: 1/4 liter vizet felforralunk a vajjal, a vaníliás cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, míg a tészta elválik az edény falától. Ezután dagasztóspirállal egyenként belekeverjük a tojásokat úgy, hogy a végén teljesen sima tésztát kapjunk.
Négyzeteket vágunk ki sütőpapírból, majd zsiradékkal bekenjük. A tésztát cakkos végű habzsákba töltjük, majd kb. 8 cm-es köröket nyomunk belőle a négyzetekre.
Zsiradékot melegítünk, majd a karikákat a papírdarabok segítségével beletesszük (háromnál ne legyen több benne). A megsült karikákat kivesszük, konyhai papírtörlőre tesszük, és hagyjuk lecsepegni.
Porcukorból és citromléből híg öntetet készítünk, és a kihűlt karikákra öntünk belőle.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre