Elkészítés: Egy nagyobb tálba öntjük a vizet, a cukrot, az aromát, belekockázzuk a margarint, felhevítjük. Megvárjuk, amíg rotyogni kezd, ekkor hozzáadjuk a kakaót, jól összefőzzük, ha már csomómentes, levesszük a tűzről, folyamatos keverés mellett lassan adagoljuk a darált kekszet. Ha már a keverőspatulával nem megy a kavarás, gyúródeszkára öntjük, és hozzáadjuk a maradék kekszet.
Jól kigyúrjuk az egészet (kicsit forró, de kibírható), majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, hagyjuk hűlni.
Ez idő alatt az olajjal felolvasztjuk a csokit (szépen lassan, ráérünk, nehogy túlhevüljön, ekkor lesz finom és szép a csokimáz), elterítjük a tészta tetején.
Hagyjuk kihűlni, szeleteljük, a szeleteket kicsit széthúzva néhány órát szikkasztjuk (a szeletek széle kicsit megszilárdul), ekkor rakjuk tárolóedénybe.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre