Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gáspár Bea: ebből a sportszeletből Evelin egyszer egy fél tepsivel megevett

default user icon
MME
Gáspár Bea ismét benézett a Mindmegette konyhájába, és megosztotta velünk a Gáspár család egyik kedvenc süteményreceptjét. A sportszelet nevű desszertnek ugyan semmi köze a sporthoz, ellenben olyan finom, hogy 3 szelet alatt képtelenség megállni, így fogyasztása után a felesleges kalóriákat mozgással kell majd eltüntetni.

"Ennek a süteménynek semmi köze a sporthoz. Hacsak nem az, hogy annyira csalafinta, hogyha elkezdjük enni, nem tudjuk abbahagyni, és a felesleges kalóriákat sporttal kell eltüntetni. Evelin lányom tizenötéves lehetett, amikor először kóstolta meg, és annyira ízlett neki, hogy fél tepsivel megevett belőle. Ő azóta is sportol" - írja 3. könyvében Gáspár Bea, melyben megosztja családjuk egyik kedvenc süteményreceptjét, a sportszeletet.

A sütinek egy titka van: a szódabikarbóna miatt legalább egy éjszakát állni kell hagyjuk. Ezalatt a krémtől szépen megpuhul, és könnyen lehet szeletelni. Nagyon finom, nem túl nehéz elkészíteni, és még mutatós is. Nézd meg videón, hogy készül a sportszelet Gáspár Bea módra.

Sportszelet, ahogy Gáspár Bea készíti

Hozzávalók:

A tésztához:
15 dkg porcukor
4 dkg vaj
1 db tojás
3 ek kakaópor
1 tk szódabikarbóna
35 dkg finomliszt
3 ek tejföl
rumaroma

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
15 dkg vaj
15 dkg porcukor

A tetejére:
10 dkg tortabevonó
2 ek napraforgóolaj 

Ezek is érdekelhetnek