Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sportszelet, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
35 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sportszelet tésztájához a porcukrot a vajjal habosra keverjük, a tojást, a kakaóport, majd a szódabikarbónával elvegyített lisztet és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyű tésztát kapjunk. Rumaromával ízesítjük, és robotgéppel szép simára dolgozzuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
  2. Mindegyiket liszttel meghintett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd egyenként egy tepsi sütőpapírral borított hátán 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük. Vigyázni kell vele, mert nagyon gyorsan sül.
  3. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. Ehhez a vaníliás pudingport a tejben megfőzzük. Gyakran kevergetjük, mert gyorsan odakaphat.
  4. Amíg a puding hűl, a vajat a porcukorral habosra keverjük. Amikor a puding már csak langyos, kis adagokban a cukros vajba dolgozzuk. Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat.
  5. A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk, az olajjal összekeverjük, és a sütemény tetejére simítjuk.
  6. A süteményt a szódabikarbóna miatt legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Ezalatt a krémtől szépen megpuhul, és könnyen lehet szeletelni. Nagyon finom, nem túl nehéz elkészíteni, és még mutatós is.

Nézd meg videón, hogy készíti Gáspár Bea a sportszeletet:

Ezek is érdekelhetnek

Friss