Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spooky burger sörtésztás hagymakarikával

50 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A spooky burger elkészítéséhez a darált marhahúst 2 csipet sóval 2 csipet borssal és a füst aromával összegyúrjuk és 6 adag gombócra osztjuk, majd sütésig a hűtőbe tesszük.
  2. A zsemléket kettévágjuk és serpenyőben a belső felüket aranybarnára pirítjuk.
  3. A pirított zsemlék alját megkenjük mustárral, majd apróra vágott lila hagymát és vékony szeletekre vágott csemege uborkát teszünk rá.
  4. Kivesszük a hűtőből a húsgolyókat és a hamburger húst pogácsaformákra gyúrjuk, majd forró serpenyőben egy kevés olajon mind a két oldalára kérget pirítunk. Mikor már majdnem kész, rátesszük a cheddar sajtot és kissé ráolvasztjuk a húspogácsára. Amint megolvadt a sajt, kivesszük a serpenyőből és ráhelyezzük a mustáros-hagymás zsemle aljára.
  5. A húspogácsára 2 szelet paradicsomot és felszeletelt jégsalátát teszünk, majd rátesszük a zsemle tetejét, amit megkenünk ketchuppal.
  6. A sörtésztás hagymakarika elkészítéséhez a lila hagymát vastagabb karikákra vágjuk és szeleteire bontjuk. 
  7. A tempura lisztet a sóval és 50-100 ml sörrel csomómentesre keverjük, majd ebben alaposan átforgatjuk a hagymakarikákat. Ezután bő, 170 fokos olajban aranybarnára sütjük mindent, és a hamburger mellé tálaljuk. 

Megjegyzés

Ha nincs tempura lisztünk, sima lisztet egy kevés keményítővel keverjünk össze. - SushiRabbit

Ezek is érdekelhetnek

Friss