A spooky burger elkészítéséhez a darált marhahúst 2 csipet sóval 2 csipet borssal és a füst aromával összegyúrjuk és 6 adag gombócra osztjuk, majd sütésig a hűtőbe tesszük.
A zsemléket kettévágjuk és serpenyőben a belső felüket aranybarnára pirítjuk.
A pirított zsemlék alját megkenjük mustárral, majd apróra vágott lila hagymát és vékony szeletekre vágott csemege uborkát teszünk rá.
Kivesszük a hűtőből a húsgolyókat és a hamburger húst pogácsaformákra gyúrjuk, majd forró serpenyőben egy kevés olajon mind a két oldalára kérget pirítunk. Mikor már majdnem kész, rátesszük a cheddar sajtot és kissé ráolvasztjuk a húspogácsára. Amint megolvadt a sajt, kivesszük a serpenyőből és ráhelyezzük a mustáros-hagymás zsemle aljára.
A húspogácsára 2 szelet paradicsomot és felszeletelt jégsalátát teszünk, majd rátesszük a zsemle tetejét, amit megkenünk ketchuppal.
A sörtésztás hagymakarika elkészítéséhez a lila hagymát vastagabb karikákra vágjuk és szeleteire bontjuk.
A tempura lisztet a sóval és 50-100 ml sörrel csomómentesre keverjük, majd ebben alaposan átforgatjuk a hagymakarikákat. Ezután bő, 170 fokos olajban aranybarnára sütjük mindent, és a hamburger mellé tálaljuk.