Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Splitska torta (horvát diós-krémes süti)

5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 9 tojásfehérje
  • 9 evőkanál porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mandula
  • 15 dkg vagdalt mazsola
  • 15 dkg vagdalt aszalt füge
  • kevés só
  • 3-4 evőkanál liszt
  • A krémhez:
  • 9 tojássárgája
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához egy tálban jól elkeverjük a lisztet a gyümölcsökkel. Egy másik edényben egy kevés sóval elkezdjük felverni a tojásfehérjét, közben hozzáadagoljuk a porcukrot, kemény habbá verjük. A habot beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 °C -os sütőben max. 20 percig sütjük. Miután kihűlt, hosszában 3 részre vágjuk.

A krémhez a tojássárgájákat gőz fölött kevergetjük a cukorral, míg be nem sűrűsödik (kb. 15 perc). Hagyjuk kihűlni, ezután keverjük hozzá a vajat.

A tortát megtöltjük a krémmel, és a külsejét is bevonjuk vele. Díszítsük ízlés szerint dióval, aszalt gyümölcsökkel...

Megjegyzés

Nagyon finom horvát süti, Dalmáciából származik.
- Rommie

Ezek is érdekelhetnek

Friss