Elkészítés: A tésztához egy tálban jól elkeverjük a lisztet a gyümölcsökkel. Egy másik edényben egy kevés sóval elkezdjük felverni a tojásfehérjét, közben hozzáadagoljuk a porcukrot, kemény habbá verjük. A habot beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 °C -os sütőben max. 20 percig sütjük. Miután kihűlt, hosszában 3 részre vágjuk.
A krémhez a tojássárgájákat gőz fölött kevergetjük a cukorral, míg be nem sűrűsödik (kb. 15 perc). Hagyjuk kihűlni, ezután keverjük hozzá a vajat.
A tortát megtöltjük a krémmel, és a külsejét is bevonjuk vele. Díszítsük ízlés szerint dióval, aszalt gyümölcsökkel...
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre