Az összeturmixszolt, lecsepegtetett spenótot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a sót és a préselt fokhagymagerezdet. Robotgéppel egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan összekeverjük a spenótos masszával.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, kiolajozzuk, megszórjuk egy kis liszttel, majd belesimítjuk a spenótos tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A tésztát még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt.
A kaliforniai paprikát felkockázzuk. A sajtkrémet összekeverjük a túróval, a csípős sajttal és egy csipet sóval. A kihűlt tésztalapról leszedjük a sütőpapírt, kitekerjük, megkenjük a sajtos krémmel, majd rárakjuk a paprika, a sárgarépa és a céklacsíkokat, és ismét feltekerjük. A spenótos tekercset hűvös helyre tesszük, és hagyjuk megszilárdulni a tölteléket. Szeletelve tálaljuk.
Friss spenótlevélből nagyon ízletes ez a tavaszi spenót tekercs. Természetesen a töltelék variálható ízlés szerint. Néhány fázisfotóval szeretnék kedveskedni a kezdő háziasszonyoknak! :-)
Én 2/3 finomliszt és 1/3 tönkölybúzalisztet tettem bele, de rétesliszttel is készíthető. Egy kicsit több krémsajt elfér benne. Nagyon jól mutat hidegtálon. Jó étvágyat kívánok! - BiroSari