Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenóttal töltött tésztakosárka

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és 1/4 tk sóval. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, valamint az írót. Rugalmas tésztává dolgozzuk, és a hűtőben pihentetjük 20 percig.
  2. A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk és kibélelünk vele négy, olajjal vékonyan kikent 12 cm átmérőjű, 3-4 cm magas felfújtformát.
  3. A leszárazott, megmosott spenótot durvára aprítjuk. Az apróra kockázott fokhagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd a spenóttal együtt pároljuk 3 percig, és megsózzuk, megborsozzuk. A tojásokat kikeverjük a tejföllel és egy kevés kivételével belekeverjük a sajtot. Sóval, borssal és 1 csipet frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd összeforgatjuk a spenóttal.
  4. A tésztakosárkákat megtöltjük a spenótos masszával, és megszórjuk a félretett reszelt sajttal. Végül a 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 30-35 perc alatt.

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss