Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenóttal töltött sült császárhús

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spenótot a vajon megpároljuk a vékony szeletkékre vágott 6 gerezd fokhagymával, majd hozzáadjuk a tejszínt, hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön, majd belekeverjük a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk.

A császárhúst éles késsel minél nagyobb lappá vágjuk, megkenjük a fűszeres spenóttal, majd szép henger alakban feltekerjük, és jól bedörzsöljük sóval. Ezután megkötözzük, a közepén kezdjük, és így haladjunk a végek felé, ne túl szorosan – különben a töltelék kifolyhat.

Közben a sütőt 220 fokra melegítjük. A tepsi alját olajjal kikenjük, a húst beletesszük, megszórjuk a rozmaringlevelekkel, mellé dobjuk a gerezdekre szedett 1 fej fokhagymát héjastul, és a sütőben kb. 80 percig sütjük. Kivéve fóliával letakarva fél órát pihentetjük.

Köretként a maradék töltelékből formázunk egy kanál segítségével galuskákat, de krumplipürét, a sült fokhagymát és salátát is kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Péter András recepje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss