Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótsaláta fürjtojással, ruszlival és fokhagyma chips-szel

MME MME
15 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg bébispenót
  • 12 fürjtojás
  • 8 dkg ruszli (ecetes hering)
  • 1 zöldalma
  • Az öntethez:
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál almaecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • cukor
  • A fokhagyma chips-hez:
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj a fokhagyma chips kisütéséhez

Elkészítés

Elkészítés: Elsőként elkészítjük a fokhagymát, melyet megtisztítunk és vékonyan felszeletelünk. Felforrósított olajban hirtelen aranybarnára sütünk, de nagyon vigyázunk, hogy ne égjen meg – különben kesernyés lesz. Papírtörülközőre szedjük és jól megsózzuk.

Mustáros vinaigrette mártást készítünk: krémesre keverjük a mustárt, az almaecetet és az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral ízesítjük.

A spenótleveletek megtisztítjuk, a ruszlit ízlésesen csíkokra vágjuk, a zöldalmát vékonyan felszeleteljük, a fürjtojásokat megfőzzük, és hosszában kettévágjuk.

A spenótlevelekre halmozzuk a halat, az almaszeleteket és a félbevágott tojásokat, majd meglocsoljuk a mustáros mártással, végül megszórjuk a frissen kisült fokhagyma chips-szel. Barnakenyeret kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss