Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótrolád paradicsomraguval

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A roládhoz:
  • 25 dkg friss spenót
  • 3 db tojás
  • 5 dkg rétesliszt
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 1 mokkáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió
  • A paradicsomraguhoz:
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (400 gr-os kiszerelés)
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 mokkáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A mártáshoz a hagymát egészen finomra aprítottam, a meghámozott sárgarépát ½ cm-esre kockáztam. A paradicsomkonzervet egy villa segítségével összenyomkodtam. A hagymát az olívaolajon üvegesre pirítottam, hozzáadtam a sárgarépát, majd a paradicsomot. Fűszereztem, 6-8 perc alatt besűrítettem.

A roládhoz a spenótleveleket alaposan megmostam, száraikat eltávolítottam. Nagyméretű szűrőbe helyeztem, 1 l forró vízzel leforráztam, alaposan kinyomkodtam, felaprítottam.

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem, a sárgáját kis tálba ütöttem.

Egy kisebb méretű lábosban felolvasztottam a vajat, hozzáadtam a lisztet, majd folyamatos keverés mellett felöntöttem a tejjel. Sűrű besamelmártást készítettem, amelyet sóval, borssal és szerecsendióval fűszereztem. A tűzről lehúzva egyesével belekevertem a tojások sárgáját, majd az előkészített spenótleveleket, végül könnyedén beleforgattam a kemény tojásfehérjehabot.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral borítottam, a tésztát elsimítottam rajta. 15 perc alatt megsütöttem. A tészta kevéssé emelkedik fel, akkor készült el, ha a felszíne egyenletesen halványszínűre sül, de még rugalmas – kiszárítani nem szabad!

Egy deszkára újabb sütőpapírt borítottam, erre borítottam a tepsi tartalmát. Az így felülre került sütőpapírt eltávolítottam. A rolád szélein 2 cm-t szabadon hagyva a paradicsomos ragut elsimítottam a felületén, a sütőpapír segítségével – a piskótaroládhoz hasonlóan - feltekertem. 10 perc pihentetés után ferdén felszeleteltem úgy, hogy mindegyik talpra állítható legyen.

Langyosan, hidegen egyaránt kitűnő. Vegyes salátával tálalva bőséges előétel vagy könnyű vacsora.

Ezek is érdekelhetnek

Friss