Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos zöldfűszeres lasagne

MME MME
3.5/5
65 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk majd lecsepegtetjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, addig pároljuk, amíg a levelek kissé összeesnek (néhány perc), végül leszűrjük és félretesszük.
  4. Lábasban felforrósítjuk a tejet, belekeverjük a müzlit, a krémsajtot, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  5. Tűzálló tálba kevés sajtszószt öntünk, és kibéleljük egy sor tésztalappal. Erre egy réteg spenót, majd tészta, spenót kerül, amíg elfogy. A maradék sajtszószt ráöntjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben kb. 45 percig sütjük.
  6. Kockákra vágva forrón kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss