Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-túrós tészta

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát az olajon üvegesre párolom, beleteszem a spenótot, sózom, borsozom, jól összeforralom, ha kész, kihűtöm.

Ha kihűlt, hozzáteszem a túrót, nagyon alaposan összekeverem, ízlés szerint utána sózom, borsozom, ezután belekeverem a tésztát, amit előtte sós vízben kifőztem.

A vaj felével kikenek egy tűzálló tálat vagy magas peremű kis tepsit, ebbe öntöm a tésztás masszát. Ráöntöm a tejszínt, tetejére morzsolom a vaj másik felét, és alufóliával lefedem.

Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 20 percig lefedve, majd további 10-15 percig fedő nélkül sütöm. Ekkor rászórom a sajtot, és addig sütöm, amíg az szép pirosra sül a tetején.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss