Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos tócsni

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A leszárazott spenótot finomra aprítjuk. A meghámozott sárgarépát és burgonyát durvára reszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk, és elvegyítjük a spenóttal, a tojásokkal, a napraforgómaggal, valamint a kukoricakeményítővel és -darával. Megsózzuk, megborsozzuk, és szerecsendióval fűszerezzük.
  2. Serpenyőben kevés olajat hevítünk. Evőkanálnyi halmokat rakunk bele a zöldséges masszából és kissé lelapítjuk. Végül a tócsnikat közepes tűzön aranybarnára sütjük oldalanként 3 perc alatt.
  3. A megmosott cukkinit is lereszeljük és alaposan kinyomkodjuk. A fokhagymát présen átnyomjuk vagy nagyon apróra kockázzuk. A túrót sóval, borssal és a fokhagymával ízesítjük, majd összeforgatjuk a cukkinivel. A tócsnikat a túrós mártogatóssal fogyasztjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss