Elkészítés: 3 evőkanál olajon 1 hámozott gerezd fokhagymával az ujjnyi darabokra szeletelt bacont pirosra-ropogósra sütöm, szűrőlapáttal kiveszem, félreteszem.
A visszamaradt zsiradékban (ha sok, vegyünk ki belőle, jó lesz a tésztára) habzásig hevítem a lisztet, megfuttatok rajta 4 gerezd zúzott fokhagymát, felöntöm a tejjel, összeforralom. Belekeverem a spenótot, ízesítem sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, hozzákeverem a tejszínt is, egyet forralok rajta.
A száraz tésztát a dobozon lévő utasítás szerint bő, sós vízben megfőzöm, leszűröm, a félretett szalonnazsírra szedem, a spenótmártással összekeverem, majd tányérokra szedem, meghintem a sült szalonnával, reszelt sajttal, és frissen tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre