Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos tészta pirított baconnel

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: 3 evőkanál olajon 1 hámozott gerezd fokhagymával az ujjnyi darabokra szeletelt bacont pirosra-ropogósra sütöm, szűrőlapáttal kiveszem, félreteszem.

A visszamaradt zsiradékban (ha sok, vegyünk ki belőle, jó lesz a tésztára) habzásig hevítem a lisztet, megfuttatok rajta 4 gerezd zúzott fokhagymát, felöntöm a tejjel, összeforralom. Belekeverem a spenótot, ízesítem sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, hozzákeverem a tejszínt is, egyet forralok rajta.

A száraz tésztát a dobozon lévő utasítás szerint bő, sós vízben megfőzöm, leszűröm, a félretett szalonnazsírra szedem, a spenótmártással összekeverem, majd tányérokra szedem, meghintem a sült szalonnával, reszelt sajttal, és frissen tálalom.

Megjegyzés

Spagettire készültem, de elnéztem a dobozt, és spagetti helyett ún. BAVETTE tésztával készítettem, ami hasonló a spagettihez, csak nem gömbölyű, hanem kicsit szélesebb és domború, alig vehető észre a különbség.

Kb. 1 kg friss spenótból is készíthetjük a mártást!

A receptet és a fotót Gaby53 üldte.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss