A spenótot alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük, és ízlés szerint felvágjuk. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát pedig apróra vágjuk.
Egy serpenyőbe vajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát és pár percig pároljuk, hogy kellően összeessen. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és megfuttatjuk egy kicsit az újhagymával. Végül hozzáadjuk a felcsíkozott spenótot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval. Alaposan összekeverjük, majd félig lefedve a serpenyő tetejét, pároljuk kb. 10 percig. (Közben többször keverjük meg, nehogy lekapja a spenótot.)
Amikor a spenót már kellően megpárolódott, kivesszük a felét, és hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pépesítjük.
Ezután a spenótos-tejszínes pépet hozzáöntjük a megmaradt párolt spenóthoz, majd kevergetve főzzük pár percig.
A széles metéltet a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A spenóttal együtt tálaljuk.
Tálaláskor a kifőtt tésztát szedjük tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes spenótot. Végül ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és úgy kínáljuk. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!