Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozzuk, és 1 órát pihentetjük.
A spenótot sós vízben kicsit megfőzzük, leszűrjük. Ha kihűlt, beletesszük turmixba a főt leveleket. Hozzáadunk 1-2 gerezd fokhagymát, kevés borsikafüvet, 1-2 teáskanál ételízesítőt, és pépessé turmixoljuk.
Ha kész a tészta, vékonyra kinyújtjuk, és nagy köralakú szaggatóval kiszúrjuk (ha van speciális szaggató, amivel ki lehet szúrni, és össze is lehet hajtani, akkor cifra is lesz a széle). Közepére tesszük a spenótkrémet. Összehajtjuk, és a széleit jól lenyomkodjuk, hogy ki ne folyjon a spenótkrém.
Olajozott tepsibe rakjuk. Tetejét olajjal megkenjük. 250 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre