Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-szalonnás spagettifészek

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spenótleveleket folyó víz alatt alaposan megmosom, a szárakat az erekkel együtt letépkedem. Ha fagyasztott spenótot használok, akkor a felhasználás előtt pár órával kiveszem a fagyasztóból, hogy legyen ideje kiengedni. A szalonnát kockákra vagy csíkokra vágom. Felteszem a tészta főzéséhez szükséges vizet melegedni. Megpucolom a fokhagymagerezdeket és elkapirgálom őket (vagy fokhagymanyomóval áttöröm).

A spenótot a vajon megdinsztelem, majd amikor majdnem jó, a fűszereket hozzáadom, és tovább dinsztelem. Közben a szalonnából pörcöt sütök. Mikor a spenót elkészült, a tejszínt beleöntöm, és kiforralom egy picit hígabbra, mint a végleges állagot szeretném (a kifőzött tészta felvesz még kicsit a szósz nedvességtartalmából).

Amikor a víz felforrt, a tésztát kifőzöm a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A megfőtt-leszűrt tésztához keverem a spenótos szószt. Az összekevert spagettiból olaszosan, kanál segítségével, tornyokat tekerek, amelyet kissé megnyomok, hogy a pörcnek legyen helye. Ízléstől függően esetleg megszórom reszelt sajttal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss