Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-sonkás táska

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Az élesztőt morzsoljuk el a langyos tejben, adjuk hozzá az olajat, a sót és a lisztet, majd dolgozzuk sima tésztává. Takarjuk le, tegyük meleg helyre, és kb. fél órán át hagyjuk kelni.

Közben a spenótot válogassuk át, alaposan mossuk meg hideg vízben, majd egy tiszta törlőkendőn hagyjuk megszáradni. Ha mirelit spenóttal dolgozunk, engedjük föl, alaposan csöpögtessük le, és hagyjuk megszáradni.

A hagymát vágjuk apróra, és kissé pirítsuk meg a vajban, majd adjuk hozzá a spenótot és a fokhagymát. A keveréket kicsit süssük át, sózzuk és borsozzuk meg, majd hagyjuk kihűlni.

A tésztát egy liszttel beszórt deszkán nyújtsuk ki, és vágjuk fel 10 cm széles négyzetekre. Mindegyik közepére halmozzunk egy adag spenótos tölteléket és egy adag apróra vágott vagy ledarált sonkát. A tészta egyik sarkát hajtsuk a szemben lévőre, majd a
háromszögek széleit jól nyomkodjuk össze.

A spenótos táskákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg tojássárgájával és szórjuk meg szezámmaggal. 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 18 percig.

Megjegyzés

A sonka helyett használhatunk bármilyen pikánsabb ízű szalámit vagy nagyon apróra vágott, fűszerezett főtt csirkemellet is! - MME

Ezek is érdekelhetnek