Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-sajtos krumplihajó

45 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • 3 db nagyobb krumpli
  • őrölt bors
  • 40 dkg spenót
  • 1 db zöld hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 db koktél paradicsom
  • 4 db szárított paradicsom
  • 15 dkg sajt (trappista, mini mozzarella, zöld fűszeres kecskesajt -ez utóbbi a kevesebb)
  • 1 tk kókuszzsír

Elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük (kb 20-25 perc). Közben a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, majd lerázzuk róla a vizet.
  2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és felvágjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olívaolajat, beletesszük a kókuszzsírt, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a spenótot, fedő alatt, többször átforgatva 3-4 percig pároljuk, majd nagy lángon elfőzzük a levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A paradicsomokat megmossuk ketté vágjuk. A trappista sajtot lereszeljük. Kikenünk egy kerámia sütőedényt olajjal.
  5. A krumplit leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, kettészeljük, aljukból levágunk egy szeletkét , hogy ne billegjenek, aztán a sütőedénybe helyezzük őket, és megsózzuk.
  6. Tetejükre púpozzuk a spenótot, megszórjuk a paradicsommal, végül belenyomkodjuk a kecskesajt sajtdarabokat, mozzarella golyókat, meghintjük a trappista sajttal, rálocsoljuk a maradék 1 evőkanál olívaolajat.
  7. 200 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a sajt a spenót tetejére olvad (15-20 perc).  

Megjegyzés

Nagyon finom egyszerű étel. Lehet sült krumplival is készíteni, de akkor időigényesebb. Egytálételként is nagyon finom, de köretnek is kiváló! - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss