Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, leszűrjük és áttörjük. A felengedett spenótot vajban sóval, borssal és szerecsendióval ízesítve kis lángon addig kevergetjük, amíg a nedvessége el nem fő.
A kihűlt spenótot összedolgozzuk a burgonyával, a liszttel, a tojások sárgájával, valamint 5 dkg sajttal, ha szükséges, még ízesítjük.
Nedves kézzel közepes nagyságú gombócokat formálunk, és lobogó, sós vízben addig főzzük, míg a gombócok fel nem jönnek a víz tetejére.
Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, leönjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben jól átsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!