Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tészta felét kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába nyújtjuk, 150 fokos sütőben elősütjük – célszerű sütőbabot használnunk súlyként, nehogy összeugorjon a tészta.

A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk, pépesítjük. Pillanatok alatt összeesik a spenót.

Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szeletelt sütőtököt, meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük, amíg el nem fogynak.

A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét, felvert tojással kenjük meg a tetejét, így szép fényesre, barnára tud sülni.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Mivel most karácsonyi vegetáriánus fogásként készült, a tésztából Rudolf rénszarvast vágtunk ki, amit külön megsütöttünk, és ezzel díszítve tálaltuk ezt a gazdag, fűszeres lepényt.

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers

További kiadós, de mutatós ünnepi receptet itt találsz >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss