Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-rikottás calzone

45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg pizzatészta
  • 2 dl paradicsompüré
  • 30 dkg rikotta
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 20 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej jégsaláta
  • ½ db körte
  • ½ köteg friss petrezselyem
  • 15 ml vörösborecet
  • méz
  • 0,8 dkg olíva olaj
  • bors

Elkészítés

1.

Előmelegítjük a sütőt 250°C-ra. Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A pizzatésztát két egyenlő részre vágjuk. Felaprítjuk a fokhagymát és a petrezselyem leveleit. Durván felvágjuk a jégsalátát. Felcsíkozzuk a körtét és meglocsoljuk a vörösborecet negyedével.

2.

Egy serpenyőben felhevítünk egy kis olíva olajat, majd megpirítjük benne a fokhagyma felét. Hozzáadjuk a spenótot és kevergetve fonnyasztjuk körül-belül 2-3 perc alatt. Ha kész, a spenótot egy szűrőbe tesszük, és egy fakanál segítségével kinyomkodjuk belőle a vizet, majd áttesszük egy közepes keverőtálba

3.

A spenóthoz adjuk a rikottát és a parmezánt. Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.

4.

A liszt felével meghintjük a vágódeszkát. Kinyújtjuk a pizzatésztát. Ketté osztjuk a tölteléket, és a pizzatészták közepére kanalazzuk. A tészta egyik felét a másikra hajtjuk, a széleit jól lenyomkodjuk, majd csavarva ráhajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A megmaradt liszttel megszórjuk a tepsit, rátesszük a calzonékat, és 10-12 percig sütjük.

5.

Egy kisebb keverőtálban összekeverjük a mézet és a maradék vörösborecetet. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a jégsalátát, a petrezselyem másik felét és a körtét. Közvetlen tálalás előtt meglocsoljuk a mézes dresszinggel. Sózzuk, borsozzuk.

6.

A calzonét a paradicsomszósszal és a salátával tálaljuk.

(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>> 

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ! - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss