Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos ricottás palacsinta paradicsomszósszal

45 perc
egyszerű
olcsó
10 adag

Elkészítés

  1. A palacsintához csomómentesre keverjük a hozzávalókat. A tojást, a tejet, a sót, az olajat, az olvasztott vajat és a lisztet. Ha sűrű vagy híg lenne, hozzáöntünk még tejet vagy kevés lisztet. Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket és a szószt.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a spenótkockákat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és addig pároljuk, amíg elpárolog a leve. Miután kihűlt összekeverjük a ricottával és ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A szószhoz a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot - amit előzőleg aprítógépben összedaraboltunk - és a pürét. Sóval, borssal fűszerezzük, majd sűrűre főzzük. Ízesítjük balzsamecettel és cukorral, végül beleszórjuk a fűszer növényeket.
  4. A palacsintákat kisütjük megkenjük a töltelékkel és egy vajjal kikent sütőtálba helyezzük. 200 °C - os sütőben kb 15 perc alatt átsütjük. - Paradicsomszósszal meglocsolva fogyasztjuk.

SÜLT CSIRKE PALACSINTAÁGYON >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss