hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-ricottás csirkemell karikaburgonyával

75 perc
mester
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg ricotta sajt
  • 5 dkg bébispenót
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
  • 1 db édesburgonya
  • 1 db burgonya

Elkészítés

  1. A spenótos-ricottás csirkemellhez előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Serpenyőben kevés olajat kezdünk hevíteni. Vizet is felteszünk főzni. A megmosott csirkemellek közepét késsel végigvágjuk - mélyedést vágunk vele. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.
  2. A felforrt vízbe öntjük a spenótot. A csirkemell mélyedéseibe sütőpapírt gyűrünk, így biztosítva azt, hogy sütés közben és után is megmaradjon a a mélyedés. A forró olajban aranybarnára elősütjük a csirke mindkét felét. Kivajazott jénai tálba tesszük őket.
  3. A spenótot kivesszük a vízből. A ricotta sajttal összekeverjük, zúzott fokhagymával, sóval ízesítjük. Közben kóstoljuk, ha kell, még sózzuk. A csirkéből kivesszük a sütőpapírt és belehalmozzuk a krémet. Kb 15-20 percig sütjük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és olajjal meglocsoljuk. Ha kivettük a csirkét, mehet is be a sütőbe. Sóval ízesítjük.

    FETÁS-ASZALTPARADICSOMOS CsiRKEMELL >>

    CSIRKEMELL RECEPTEK: OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTELEK - VÁLOGATÁS >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss